Karlskrona och Ronneby

Program de kommande månaderna

RUTINER OCH REGLER M M VID ANMÄLAN TILL FÖRENINGENS ARRANGEMANG

Anmälan görs om inget annat anges till föreningens kansli, telefon 0455-106 74; e-post [email protected]

Om antalet anmälningar överstiger antalet tillgängliga platser vid arrangemanget gäller anmälningsdatum som plats i turordning.

Bussresor utgår från Stortorget i Karlskrona (framför Rådhuset). Fasta påstigningsplatser är dessutom Bergåsa, busshållplatsen vid hotell Angöringen och Ronneby resecentrum. Vid önskemål kan även andra platser förekomma. Ange alltid vid anmälan var du önskar stiga på.

Vi välkomnar även icke-medlemmar till våra arrangemang. Ta gärna med släkt och vänner. Den som deltar i ett program utan att vara medlem i föreningen får betala ett något högre pris. Priset för icke-medlem anges inom parentes vid respektive program.

FÖRENINGEN NORDEN
FYLLER 100 ÅR

Föreningen Nordens Blekingedistrikt uppmärksammar detta
Lördagen den 26 oktober 2019 klockan 15.00 – ca 16.30
med ett evenemang i Sparresalen i Karlskrona.

Tal av Berit Andnor Bylund, f d landshövding i Blekinge och numera ordförande i Föreningen Norden
Jeftakvartetten bjuder på en timslång konsert med nordisk musik.
Inledare är den för Karlskronaborna välkände P G Lindencrona.

Programmet är kostnadsfritt och ingår i det samtidiga
årsfirandet av Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona.
___________________

Efter konserten i Sparresalen uppmärksammas 100-årsjubileet med att gäster och föranmälda medlemmar från Föreningen Norden bjuds in till mottagning på Länsresidenset där landshövdingens ställföreträdare länsrådet Helena Morgonsköld är värd. Kvällen avslutas med en middag på restaurang Skeppsgossen på Marinmuseum.
Middagen kostar 350 kr/person

_____________________

Vi önskar en intresseanmälan till BÅDA arrangemangen!

Anmälan görs till respektive lokalförening senast 30 september och det är ett begränsat antal platser så ”först till kvarn gäller”. Betalningsdatum gäller som anmälningsdatum. Till konserten finns det 250 platser. Vill ni enbart vara med på konserten räcker det att ni gör en intresseanmälan före den 11 oktober.

Karlskrona
E-post: [email protected]
Telefon: 0455-106 74 (telefonsvarare)
Postadress: Föreningen Norden Karlskrona/Ronneby, Ottilia Adelborgs gata 5, 371 57 Karlskrona

Karlshamn
E-post: [email protected]
Postadress: Föreningen Norden Karlshamn/Sölvesborg

ÖVRIGA PROGRAM HÖSTEN 2019

Varannan torsdag klockan 10 – 12.

LÄSECIRKEL

Eva Larsson (072-330 52 85) leder. Norden är förstås i blickpunkten.
Eftersom litteraturcirkeln f n är fulltecknad arbetar vi på att skapa en ny. Hör av dig till föreningens kansli (0455-106 74) om du är intresserad av att vara med!

Veckorna 42 – 43 på Karlskrona stadsbibliotek

FÖRENINGEN NORDEN 100 ÅR
– informerande utställning på Karlskrona stadsbibliotek –

Veckorna innan festligheterna 26 oktober har föreningen en informationskampanj på Karlskronas huvudbibliotek på Trossö. I en nisch mitt emot info-disken har vi förmånen att få visa upp föreningen via material och banderoller samt naturligtvis med bemanning delar av tiden. Kom och titta! Uppmana intresserade vänner och bekanta att göra detsamma! Vill du t o m delta, så hör av dig till föreningslokalen

Tisdag  22 oktober klockan 18.00, i Hörsalen Karlskona stadsbibliotek

NORDEN 100 ÅR
 – en jubileumsföreläsning av Gudrun Gardarsdottir.

Programmet ges i samarbete mellan biblioteket och Föreningen Norden och är kostnadsfritt.

Onsdag 6 november klockan 18.00

NORDENSAMTAL

Nordensamtal är ett forum som är öppet för alla medlemmar och där man kan diskutera allt från historia till dagsaktuella frågor. Se programmet 2 oktober för mer information.

Måbdag 11 november klockan 19.00 på Lyckeby bibliotek

KURA SKYMNING – FEST I NORDEN

Årets tema, då man läser och talar om samma text på biblioteken och Baltikum är ”Fest i Norden”. Den vuxenbok man läser ur är Babettes gästabud av den danska författarinnan Karin Blixen.
Kura skymning äger rum på Lyckeby bibliotek* och är ett samarbete mellan biblioteket, Föreningen Norden och Lyckeby Gille.
Programmet är öppet för alla. Ingen avgift.
Närmare uppgifter ges i dagspress och på biblioteken.
* Biblioteket finns på Källevägen 7 (ÖB:s gamla lokaler). Buss nr 2 resp. 6 stannar utanför. Hållplats Lyckeby centrum.

Lördag 23 november klockan 07.00

BUSSRESA TILL DANMARK

Då det gäller föreningens traditionella Danmarksresa i adventstid kan intresseanmälan göras till föreningslokalen senast 15 oktober. Detaljprogrammet är ännu inte fastställt, men finns tillgängligt efter 15 oktober.

6 – 8 december

TEATERRESA TILL STOCKHOLM.

OBS! Anmälan senast 1 september!

I samarbete med Trossöbuss erbjuder vi alla våra medlemmar i Blekinge denna bussresa till ett förmånligt pris: 3 090 (3 290) kronor/person. I priset ingår resa, hotell och biljett till föreställningen ”Så som i himmelen”.

Resan ingår i Trossöbuss program, som kan läsas på länken

Välkommen med din anmälan senast 1 september direkt till Trossöbuss, telefon 0455 – 470 75. Ange ”Föreningen Norden”.

Föreningen Nordens Blekingedistrikt.

Onsdag 11 december

NOBELMIDDAG

Föreningens traditionella julfest på Östersjöskolan i Karlskrona. Mer information i börjag av november, men intresseanmälan till vår föreningslokal kan ske redan nu. .
Programkommitté: Elsmari Furuvall, Ronny Karlsson och Nils Ingmar Thorell

Program 2020 som annonseras redan nu

20-22 mars 2020

KONST- OCH ARKITEKTURRESA TILL AARHUS

Föreningen planerar en tredagarsresa till danska Aarhus 20-22 mars 2020. Temat är konst och arkitektur.
Intresseanmälan och frågor ställs till programansvarig Karin Söderberg.
epost: [email protected] eller sms: 070-2331997.
Preliminärt pris: 2495 kr. I priset ingår bussresa, hotellövernattningar, frukost och en stadsrundtur. Enkelrumstillägg 995 kr.
Definitiv anmälan ska vara föreningen tillhanda senast 1 december 2019!

Många program ges i samarbete med