Karlskrona och Ronneby

Program de kommande månaderna

RUTINER OCH REGLER M M VID ANMÄLAN TILL FÖRENINGENS ARRANGEMANG

Anmälan görs om inget annat anges till föreningens kansli, telefon 0455-106 74; e-post [email protected]

Om antalet anmälningar överstiger antalet tillgängliga platser vid arrangemanget gäller anmälningsdatum som plats i turordning.

Bussresor utgår från Stortorget i Karlskrona (framför Rådhuset). Fasta påstigningsplatser är dessutom Bergåsa, busshållplatsen vid hotell Angöringen och Ronneby resecentrum. Vid önskemål kan även andra platser förekomma. Ange alltid vid anmälan var du önskar stiga på.

Vi välkomnar även icke-medlemmar till våra arrangemang. Ta gärna med släkt och vänner. Den som deltar i ett program utan att vara medlem i föreningen får betala ett något högre pris. Priset för icke-medlem anges inom parentes vid respektive program.

ÅTERSTÅENDE PROGRAM HÖSTEN 2019
SAMT INFORMATION OM VÅRENS RESA TILL AARHUS

Varannan torsdag klockan 10 – 12.

LÄSECIRKEL

Eva Larsson (072-330 52 85) leder. Norden är förstås i blickpunkten.
Eftersom litteraturcirkeln f n är fulltecknad arbetar vi på att skapa en ny. Hör av dig till föreningens kansli (0455-106 74) om du är intresserad av att vara med!

Onsdag 11 december klockan 14.00 i Östersjöskolans matsal

NOBELMIDDAG

Föreningens traditionella julfest i Östersjöskolans regi. Musik, mat och lotterier. Årets mattema är ”Hösten ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv”.

Pris: 375 (425) kronor. Dryckespaket, vin 165 kr, alkoholfritt 110 kr, beställes och betalas i samband med anmälningen.

Anmälan och inbetalning till föreningens plusgirokonto 16 00 04–8 senast 28 november.

Programkommitté: Elsmari Furuvall, Ronny Karlsson, Nils Ingmar Thorell och Bengt Larsén (0703-97 12 53) .

Eleverna på gymnasiet kommer att servera middagen och VUX-eleverna lagar maten.

Förrätt
Lättbakad röding med kräftbuljong i krondill, lättrökt forellrom, krispig potatis och krasseskum.

Varmrätt
Helstekt kalvrygg, bakad rotselleri med kantarellkräm och svampsmör, kålrot med lagerbladskräm, rökt kalvsky samt potatis- och purjolöksterrin.

Dessert
Äppelharmoni med karamelliserade äpplen, äppelsorbet, vaniljkräm, kolasås och havresmulor.

Dryckespaket med alkohol (165 kr).
Vin till förrätten,
vin till varmrätten,
sötvin till desserten.

Dryckespaket utan alkohol (110 kr).

Det går även att köpa enstaka glas vin för 65:- eller öl för 50:-, men skolan är glad för så lite ekonomihantering som möjligt.

Våra program finns också på hemsidan: http://karlskronaronneby.norden.se
Där kan du också få senaste information om resor mm samt läsa referat från tidigare aktiviteter. Programmen annonseras dessutom på bibliotekens anslagstavlor.

Många program arrangeras i samarbete med

Program 2020 som annonseras redan nu

20-22 mars 2020.

KONST- OCH ARKITEKTURRESA TILL AARHUS!

Definitiv anmälan senast 1 december!

Föreningen planerar en tredagarsresa till danska Aarhus 20-22 mars 2020. Temat är konst och arkitektur.

Avresa från Karlskrona klockan 13.00 fredag 20 mars och hemkomst 22 mars omkring klockan 19.00. Vi kommer att ha ett stopp på en vägkrog både på fredagen och söndagen.

Pris: 2600-3000 kr beroende på antalet resenärer. Icke medlemmar betalar 150 kr mer
än Nordenmedlemmar. Värvar du en ny resenär får du 100 kr i rabatt.
I priset ingår bussresa, hotellövernattningar i dubbelrum, frukost och en stadsrundtur.
Anmälan till föreningslokalen och inbetalning av anmälningsavgiften på 150 kr (300 kr) till plusgirokonto 16 00 04 – 8 senast 1 december.
e-post: [email protected] ; tel: 0455-10674.

Frågor? Behöver du enkelrum eller vill ha en rumskamrat? Hör av dig till Karin Söderberg, som är programansvarig. E-post: [email protected] eller
sms: 070 – 23 31 997.

OM AARHUS
Aarhus bildades någon gång under vikingatid och växte som stad under tidig medeltid. I staden finns förutom domkyrkan även en äldre domkyrka från tidig medeltid. Den gamla delen av staden har fortfarande en medeltida stadsplan med slingrade gator. Men framför allt är Aarhus en stad att uppleva 1900- och 2000-talets intressanta arkitektur i. Staden har också en av Skandinaviens bästa arkitektutbildningar.
Aarhus var kulturhuvudstad 2017 och har en mängd intressanta byggnader och olika typer av museum. Vi planerar att ha en stadsrundtur samt möjlighet att besöka ARoS, Aarhus Kunstmuseum. Ambitionen är att få med även följande intressanta besöksmål: Rådhuset (ritat av Arne Jacobsen), Stadsbiblioteket, Isbjerget (ny stadsdel på en ny ö) och ”Den gamle by”

Många program ges i samarbete med